Απόφοιτος και Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Α.Π.Θ

Με εξειδίκευση στην Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή

Γυναικολόγος Πυλαία Θεσσαλονίκη Ιουλία Μπόσδου

Ιουλία Μπόσδου
MD, MSc, PhD
Μαιευτήρας – Χειρουργός Γυναικολόγος

Εξειδίκευση στην Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή

Η Ιουλία Μπόσδου αποφοίτησε (MD) από την Ιατρική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.) το 2009 με βαθμό “Άριστα”. Στη συνέχεια, ειδικεύτηκε στη Μαιευτική και Γυναικολογία στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο “Θεαγένειο” και στην Α΄ Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική του Α.Π.Θ. στο Γενικό Νοσοκομείο “Παπαγεωργίου”. 

Έχει λάβει τίτλο Μεταπτυχιακών σπουδών (ΜSc) στην Ιατρική Ερευνητική Μεθοδολογία και έχει εκπονήσει Διδακτορική Διατριβή (PhD) στην Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή στο Α.Π.Θ. με βαθμό “Άριστα με Διάκριση”. Έχει τιμηθεί από την Κοσμητεία του Α.Π.Θ. το 2017 με το Βραβείο Αριστείας στην Έρευνα.

Έχει υπηρετήσει ως εκλεγμένο μέλος (Elected Junior Deputy) στην ομάδα ειδικού ενδιαφέροντος “Ενδοκρινολογία της Αναπαραγωγής” (Special Interest Group Reproductive Endocrinology) της Ευρωπαϊκής Εταιρίας Ανθρώπινης Αναπαραγωγής και Εμβρυολογίας (ESHRE) με έδρα τις Βρυξέλλες, από το 2017 έως το 2019, συμμετέχοντας σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες και στην οργάνωση και προώθηση σεμιναρίων της Εταιρείας στην Ευρώπη. Επιπλέον, συμμετέχει στο πρόγραμμα διδασκαλίας του αγγλόφωνου Μεταπτυχιακού της Ιατρικής Σχολής Α.Π.Θ. “MSc in Human Reproduction”. 

Έχει λάβει εξειδίκευση (2019-2022) και Μεταδιδακτορικό τίτλο σπουδών (2020-2023) στην Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή στη Μονάδα Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής της Α’ Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ. στο Γενικό Νοσοκομείο Παπαγεωργίου, που είναι αναγνωρισμένη ως κέντρο εκπαίδευσης στην Ιατρική της Αναπαραγωγής από την ESHRE και το Ευρωπαϊκό Κολλέγιο Μαιευτήρων Γυναικολόγων.

Η επιστημονική δραστηριότητά της περιλαμβάνει τα κάτωθι (11/2023):

• 37 πλήρεις δημοσιεύσεις σε διεθνή (peer-review) περιοδικά (παραθέσεις: 1719, h-index:18)

• 10 κεφάλαια σε διεθνή βιβλία

• 39 ανακοινώσεις (19 προφορικές), 2 ομιλίες & 4 προεδρεία σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια

• 27 ανακοινώσεις (23 προφορικές) & 4 ομιλίες σε επιστημονικά συνέδρια του εσωτερικού

• Επιστημονικός κριτής (reviewer) σε 15 διεθνή (peer-review) περιοδικά

Η ιατρός Dr. Ιουλία Μπόσδου συνεργάζεται με τις ακόλουθες ιδιωτικές κλινικές:

ΓΕΝΕΣΙΣ – Μαιευτική Γυναικολογική Κλινική

ΙΑΤΡΙΚΟ ΔΙΑΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – Μονάδα Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής FIVI

EUROMEDICA – Γενική Κλινική Θεσσαλονίκης

ΒΙΟΚΛΙΝΙΚΗ – Όμιλος Βιοϊατρικής