Το Ιατρείο

Υπηρεσίες

Προληπτικός γυναικολογικός έλεγχος

Προληπτικός γυναικολογικός έλεγχος

Κάθε γυναίκα μετά την έναρξη της σεξουαλικής της ζωής πρέπει να υποβάλλεται ετησίως σε γυναικολογικό έλεγχο, ο οποίος περιλαμβάνει κλινική εξέταση, γυναικολογικό υπερηχογράφημα, Τεστ Παπανικολάουκαι έλεγχο μαστών

Διερεύνηση υπογονιμότητας

Η υπογονιμότητα είναι η αδυναμία επίτευξης εγκυμοσύνης μετά από ένα χρόνο τακτικών, ελεύθερων –χωρίς προφύλαξη –σεξουαλικών επαφών.

Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή

Οι μέθοδοι Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής που εφαρμόζονται είναι: Επαύξηση ωορρηξίας, ενδομήτρια σπερματέγχυση με ή χωρίς διέγερση ωοθηκών, εξωσωματική γονιμοποίηση (κλασσική γονιμοποίηση ή μικρογονιμοποίηση), προεμφυτευτική γενετική διάγνωση, κρυοσυντήρηση γεννητικού υλικού (ωαρίων ή σπέρματος ή εμβρύων), χρήση ωαρίων δότριας ή σπέρματος δότη και διατήρηση γονιμότητας

Οικογενειακός προγραμματισμός και αντισύλληψη

Ο οικογενειακός προγραμματισμός παρέχει τη δυνατότητα στη γυναίκα ή στο ζευγάρι να ελέγχει την αναπαραγωγική ικανότητα με εφαρμογή αξιόπιστων μεθόδων. Το περιεχόμενο του οικογενειακού προγραμματισμού περιλαμβάνει εκτός από την παροχή αντισύλληψης, τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση και την πρόληψη από τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα. 

Εμμηνόπαυση – Πρώιμη ωοθηκική ανεπάρκεια

Η εμμηνόπαυση είναι το αποτέλεσμα της οριστικής παύσης της ωοθηκικής λειτουργίας και οριστικής διακοπής εμμήνου ρύσεως. Εμφανίζεται συνήθως μεταξύ 45 και 55 ετών, με μέσο χρόνο περίπου τα 51 έτη. Τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης είναι ποικίλα, όπως εξάψεις, ιδρώτες, διαταραχές περιόδου, ατροφία ουρογεννητικού συστήματος, ψυχολογικές εκδηλώσεις, οστεοπόρωση, καρδιαγγειακά νοσήματα. Η αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης γίνεται με θεραπεία ορμονικής υποκατάστασης.

Διερεύνηση επαναλαμβανόμενων (καθ’ έξιν) αποβολών

Διερεύνηση επαναλαμβανόμενων (καθ’ έξιν) αποβολών

Μία ιδιαίτερα δυσάρεστη κατάσταση για ένα ζευγάρι είναι όταν υπάρχει ιστορικό δύο ή περισσότερων αποβολών εμβρύου πριν τις 20 εβδομάδες κύησης. Τα συχνότερα αίτια είναι οι χρωμοσωμικές ανωμαλίες του εμβρύου που μπορεί να οφείλονται σε αντίστοιχες χρωμοσωμικές ανωμαλίες τον γονέων, ανατομικές ανωμαλίες της μήτρας ανοσολογικά αίτια, θρομβοφιλία της μητέρας, ορμονικές διαταραχές όπως ο σακχαρώδης διαβήτης, οι θυρεοειδοπάθειες, και άλλες.

Παρακολούθηση εγκυμοσύνης

Παρακολούθηση εγκυμοσύνης

Από τη στιγμή της διαπίστωσης της εγκυμοσύνης μέχρι και τον τοκετό, η παρακολούθηση της εγκυμοσύνης γίνεται με τις απαραίτητες εργαστηριακές εξετάσεις και με 3D/4D υπερηχογραφία.